Rai pleit voor kilometerheffing › Van der Veen Bedrijfswagens

Rai pleit voor kilometerheffing

15 jun 2016

Een volgend kabinet moet serieus gaan kijken naar de invoering van kilometerheffing. Dat vindt brancheorganisatie RAI Vereniging.

Het omstreden onderwerp is door het huidige kabinet in de koelkast gezet. ''Wij vinden het belangrijk dat de ban van het onderwerp wordt gehaald nu de verkiezingen voor de Tweede Kamer er weer aankomen", zegt woordvoerder Cees Boutens.

RAI wil de discussie samen met andere voorstanders van kilometerheffing, zoals de ANWB en milieuorganisaties, nieuw leven inblazen. Eerdere vaak genoemde bezwaren spelen volgens de organisatie nu mogelijk minder. Zo zijn mensen inmiddels door de opkomst van smartphones meer gewend aan het opgeven van privacy in ruil voor diensten

ANWB staat open voor dialoog

De ANWB zegt in een reactie ervoor open te staan om het gesprek weer aan te gaan en alle voor- en nadelen goed in kaart te brengen. Volgens de belangenbehartiger is het daarbij wel belangrijk om ook de mening van de automobilist zelf te peilen.

Milieudefensie laat weten het hernieuwde pleidooi van RAI te steunen. ''Heel goed dat de kilometerheffing weer als optie op tafel komt. Een stevige kilometerheffing is een van de effectiefste maatregelen die de overheid kan nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren, blijkt uit onderzoek. Dat geldt vooral wanneer voor de smerigste auto's een hoger tarief geldt."